Dacii iau cu asalt Roma!

Posted: februarie 18, 2010 in Festivaluri

Dupa mai bine de 2000 de ani, dacii vor lua cu asalt capitala Italiei in perioada 16-21 aprilie! Astfel, cu ocazia fondarii Romei la 21 aprilie 753 i.e.n, in capitala italiana vor avea lor serbarile intitulate Natale di Roma! Pentru prima data in istoria acestor comemorari vor fi prezenti acolo si dacii intruchipati de membri ascociatiei Terra Dacica Aeterna din Cluj Napoca!

Anul acesta vor participa la sarbatoarea de la Roma peste 1300 de reenactori, oameni care incearca sa reproduca cat mai fidel stilul de viata dintr-o anumita perioada istorica. Spectacolul dacilor veniti din Romania va avea loc in data de 18 aprilie si va consta intr-o lupta demonstrativa intre daci si romani, in anticul Circus Maximus folosit la acea vreme drept loc de desfasurare a curselor de cai.

La aceasta manifestare vor mai aprticipa pe langa daci si romani (39 de persoane venite de pe plaiuri mioritice, dintre care 10 militari romani si trei civili), si trupe de celti,  germanici. Atractia principala va fi batalia generala intre daci si romani, la care, de data aceasta sa speram ca dacii isi vor lua revansa !
Asadar, pentru cei care doresc sa petreaca o saptamana departe de melagurile autohtone, recomandam Natale di Roma deoarece dacii nostri anul acesta vor rescrie acolo istoria!

 

 

 

Sursa Foto: iatalumea.blogspot.com

Reclame
Comentarii
  1. catalin spune:

    da este nevoie de asa ceva ,o idee foarte buna asa ne identificam cat mai bine ca natie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s