Targul International de Carte si Muzica, Brasov

Posted: martie 5, 2010 in evenimente, Expozitii, Târguri

În perioada 11-14 martie 2010, în Aula Magna a Universităţii din Braşov (Bd. Iuliu Maniu nr. 41A), se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică.

Evenimentul din acest an, matrice inconfundabilă şi emblematică pentru viaţa culturală a oraşului şi a ţării, deschide seria manifestărilor dedicate aniversării celor 775 de ani de atestare documentară a Braşovului.

Ca o „bunăvestire” în cultura românească, Târgul Internaţional de Carte şi Muzică continuă tradiţia celor şase ediţii anterioare pe coordonatele deja bine cunoscute: carte-muzică-pictură-grafică-tradiţii, organizatorii rezervând participanţilor surprize plăcute.

Zilnic, între orele 10.00 – 19.00, la târg veţi găsi producţiile editoriale şi discografice ale celor mai importante edituri şi case de discuri din România, la această ediţie fiind  amenajate 65 de standuri expoziţionale.

Programul acestei ediţii va cuprinde evenimente dedicate Braşovului: lansarea cărţilor: “Scheiul” – acad. Alexandru Surdu; “Sărbătoarea Junilor la Paşti – Obicei particular al Românilor din Schei” – G. I. Pitiş; “Contribuţii la istoria culturii româneşti (cronicile braşovene din secolele XVII – XVIII)” – Ioan-Aurel Pop, “Braşovul, un secol de arhitectură 1889-1989”, etc. iar serile vor fi dedicate muzicii şi poeziei în recitaluri de excepţie susţinute de: actorul George Custură şi Quartetto Brassovia, actorul Dorel Vişan, Cvartetul Hypnotique, naista Oana Lianu  şi Annamari Dancs etc. Zilnic vor fi organizate lansări de carte, dezbateri şi conferinţe, agenda târgului încheindu-se cu lansările a nu mai puţin de 16 albume de folclor produse de Libris Braşov şi recitalurile folclorice de excepţie susţinute de: Lucia Potra, Petrică Mureşan, Maria Butilă şi Orchestra “Ţara Bârsei”, Dirijor prof. Petrişor Varga.

Expoziţii

Dorina Pădineanu – pictură

Valeria Petriu – icoane pe sticlă

Dumitru Şchiopu – grafică

Colegiul Naţional „Unirea” Braşov – artă fotografică

Reclame
Comentarii
  1. Pop M. spune:

    O zi pe care o voi tine minte! Frumoasa, plina de viata si, mai ales, plina de carti! M-am gandit o clipa ca e prea scurta viata ca sa citesti atatea! Si multi oameni, cautatori de cultura, au umplut Aula Magna cu vibratia pozitiva a dorintei de cunoastere. Imi doresc sa fi contribuit si eu, cu albumul meu de folclor , „Zi, Nati, cu cetera”-cantece populare din Campia Transilvaniei, la frumusetea acestei zile. Adresez brasovenilor gandurile mele frumoase, amplificate de 10, 100, 1000 de ori si sanatate organizatorilor, pentru a putea perpetua in timp „obiceiul” de a ne imbogati mintea si inima! Cu drag, Mariana Pop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s